Lek med ljus!

När man väl har fått kläm på hur en blixt fungerar så är möjligheterna närapå obegränsade för vad man kan göra med lite kreativitet. Det här projektet började med att vi var lite rastlösa en dag, jag och min sambo, varpå vi började dividera huruvida vi skulle kunna göra egna så kallade IKEA-tavlor. Alltså tavlor/posters folk köper på det stora varuhuset för att smycka sina hem. Vissa kan så klart vara kostsamma att göra men en del kan man faktiskt göra själv med hyfsat billig teknik och kreativitet. 

Jag hade gamla och helt manuella blixtar kvar från en tidigare fotokurs, samt fjärrutlösare till dessa för några hundralappar. Och en kamera så klart. Sen satte vi igång och riggade små studios i köket i vår lilla etta. Vi började blanda in vatten, blommor och annat fränt med en tanke att varje motiv ska kunna komplettera en inredning eller bara vara en stämningshöjare i olika sammanhang. Lingonris som vi frös i block kan funka fint i julkortssammanhang till exempel. 

Vi tog det mesta vi kunde hitta för att skapa lite bilder att göra tavlor av. Och bortser man från kameran så låg prislappen på under 1000-lappen med fjärrutlösare och två gamla (dock rätt så starka) blixtar. Flera av bilderna hamnade hos Jennys Massage och Spa’s lokaler som utsmyckning inför invigningen av hennes nya lokaler. De hänger där fortfarande så lite bra är dem väl då.

Prev Kulturfesten 2016
Next Få känslan med sig hem

Leave a comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.