Om Mig

Daniel Tidemo
En beskrivning

Fotografen
och filmaren

Läs

Kommunikatören
och uppfinnaren

Läs

Coachen
och handledaren

Läs 13062018 _DAN2661

Fotograf Daniel Tidemo

En fotograf som lever för berättande genom en lins.

Även om film var det första som jag fastnade för som pojk så blev det som fotograf jag senare kom att kunna titulera mig som på mitt första jobb i branschen. Jag studerade media på en ett årig folkhögskola i Rimforsa utanför Linköping där man fick praktiskt djupdyka i olika ämnen och även om alla delar var fantastiskt intressant så blev det naturligt i foto. 

Ett par år senare fick jag turen att bli värnpliktig fotograf i marinens underrättelseavdelning, närmare bestämt på Fotodetaljen i Marinkommando Ost Musköbasen. Där fick jag min yrkesutbildning i fotografisk bild.

Jag muckade 1993 har sedan dess arbetat professionellt med visuellt mediaberättande i väldigt varierande former och metoder. Allt från stillbildsfotografering till att producera egna TV-serier. Dock har jag sedan 15 år tillbaka varvat detta med pedagogiska uppdrag inom ämnena rörlig bild och fotografi, ända upp till gymnasienivå.

Förutom berättarlusten är också mötet med människor en stor drivkraft för mig. Det är för mig nödvändigt för att kunna ge rättvisa till ett exempelvis porträtt. Det underlättar också att känna sin publik.

Mina skills som fotograf/filmare

Fotografi upp till storformat Mörkrumsteknik Studiofotografering Photoshop Premiere Pro Adobe After Effects Avid Media Composer Kolla gärna in mina gallerier

Skills i yrkesroller

Dramaturg Manusförfattare Regissör Producent Bildproducent TV Voice Over ENG/EFP produktion thinking_DAN2645

Kommunikatören Daniel

Yrkeserfaren berättare med nyfikenheten i behåll.

Att vara kommunikatör har jag nog varit på ett eller annat sätt under hela min karriär fast bara lite. Det är när jag började arbeta med egna småföretag och andra företag i uppstart jag upptäckte vad man faktiskt kan åstadkomma om man slår ihop de kompetenser och erfarenheter som ligger i min verktygslåda efter helt yrkesverksamt liv i mediebranschen. 

Allt från att låt en enda bild tala för sig själv till att driva genom hela kampanjer som innefattar hemsidor, sociala medier, radio, trycksaker med mera. Det är fascinerande varje dag när det går från en enkel tanke till en produktion som gått rakt in i målgruppens medvetande på ett lyckat sätt. Inte minst spännande är det också att följa utvecklingen hur man kan spänna bågen ytterligare om man har koll på trender och de lagar som syftar till att lägga ramar runt allt.

Jag har inte något renodlat jobb som kommunikatör på min meritlista än men är övertygad om att ett sådant jobb håller jag i så fall hårt i. Jag har dock i min portfolio här på sidan tagit med ett par jobb där min roll som kommunikatör spelat stor roll. Karlaplans Golv, Skäggbyrån och Rule of Thirds. 

Mina skills som kommunikatör

Projektledning Kampanjledning SEO Sökmotoroptimering Animering Social Content Producer Google AdWord WordPress Kolla gärna in mina projekt glad_DAN2635_trans

Coachen & handledaren Danne

En humanist som ser funktionsvariationer som superkrafter!

Genom mitt intresse för människor och samhälle har även mina inriktningar på jobb förändrats en del de senaste åren. När man jobbar som filmare så möter man väldigt många olika människor, alla med en unik story de bär med sig. Man lär sig att inget är svart eller vit utan det finns en nyans i allt.

Den fascinationen över människor har lett mig djupare och för några år sedan började jag söka jobb inom det som kallas jobbcoaching. Fast det var inte det vanliga jobbcoachandet jag sökte utan såg utmaningarna i att hjälpa personer som stod lite längre från arbetsmarknaden. Ett av de första jobben var som projektledare på Eductus för ett Fas 3-projekt där vi byggde upp en nättidning tillsammans. 

Idag jobbar jag på ett Arbetsintegrerande Socialt Företag (ASF) med inriktning IT- och Medieproduktion. Företaget heter Skäggbyrån vilken jag varit med från starten och byggt upp. Den byrån har vuxit till nya kontor i Malmö, Gävle och Finspång så vi har ett bra koncept. Det som är drivkraften på den arbetsplatsen är människorna jag jobbar för, att jag får göra skillnad för en person med exempelvis funktionsvariationer (aspberger/ADHD/Autistiskt Syndrom) eller hjälpa en långtidssjukskriven person hitta tillbaka till full arbetskapacitet. 

Mina skills som handledare/coach

Handledning och planering Motiverande samtal Uppföljning och dokumentation Arbetsledning för arbetsträning Producent med arbetstränare Verksamhetsutveckling Custom Relations Management Läs gärna mer i min blogg om detta
Det är inte tillåtet att ladda ner bilder från mig men det går finfint att köpa bilder.